På cykel i Barjols, Sydfrankrig

Sidste uge bød på et dejligt afbræk fra denne sommers kulde og regn, nemlig en længe ventet familieferie i det sydlige frankrig. Turen var primært en familie tur i anledningen af min fars fødselsdag, men man skulle da være et skarn hvis man ikke benyttede sig af chancen for at komme på cyklen i de franske bjerge.

Vi havde lejet et hus i den lille by Barjols, der var i huset 3 ryttercykler og en enkelt MTB. Terrænet i området lå lige til højrebenet for kørsel på MTB, men et hurtigt kig på Strava afslørede kun vej segmenter og dermed mest kørsel på ryttercykler. Jeg var derfor naturligvis også ude at cykle på de stejle veje i området på ryttercyklerne, mens jeg spejdede efter MTB spor i landskabet.

Min første tur på MTB i området var en meget lokal tur hvor der var godt med højdemeter og mulighed for at få pulsen helt op og sved på panden. Det lykkedes mig dog ikke at finde et rigtigt MTB spor, men fandt en del små stier hvor man nemt kunne køre med MTB.

Turen på de små stier afslørede også et par af de naturlige søer og vandfald i området. Det iskolde kildevand løber ud mange steder i området omkring Barjols og det er derfor muligt at støde på helt klare søer som man kan bade i – hvis man ellers er til en kold dukkert.

Det lykkedes mig aldrig at finde egentlige MTB spor i området så jeg kan derfor ikke anbefale at man tager til Barjols på den baggrund, men er man alligevel på ferie i det sydlige Frankrig så er det bestemt et besøg værd.

 

 


Udgivet

i

af