Find nye MTB spor online

Kører du altid de samme spor ? eller er du en af dem der altid opsøger nye spor for at finde nye oplevelser på cyklen ? Uanset hvad, er der masser af inspiration at finde til hvor du kan tilbringe et par timer på cyklen hvis du leder lidt online. Jeg kører ofte lokale ture, fordi det er træls at sidde 2 timer i bilen inden man kommer på cyklen. Specielt når man har en travl hverdag er det surt at spilde tid man kunne have brugt på cyklen ved i stedet at sidde bag rettet på bilen – men når det så er sagt så er det altid fedt at komme afsted til et nyt spor, fyldt med nye oplevelser og udfordringer.

Når jeg begiver mig afsted undersøger jeg altid sporet inden jeg tager afsted. Der findes flere hjemmesider der præsentere de forskellige spor rundt om i landet, men de to jeg mest bruger er rideon.dk og sporguide.dk. Læs lidt om dem herunder.

Rideon.dk

Siden har i skrivende stund 124 MTB-spor på kortet, og der kommer løbende flere til. Man kan søge efter spor i den landsdel man bor i eller man kan se alle sporene på Danmarks kortet. Hvis man vælger et spor på kortet kommer man til en side hvor sporets navn, start adresse og længde bliver præsenteret. På siderne for de enkelte spor er der ofte billeder fra sporet og en kort præsentation/beskrivelse. GPX filen for til brug på din cykelcomputer kan downloades direkte fra sporkortet.

Sporguide.dk

Sporguide.dk har umiddelbart lidt færre spor på deres side end Rideon.dk – men de søger aktuelt sportestere så mon ikke antalle snart vil øges. På siden kan du via et kort søge efter spor i dit område, og komme til en side der præsentere sporet. Siden hvor sporet præsenteres er flot opstillet med et score system hvor man vurdere sporets underholdning, sværhedsgrad, udførsel og opmærkning. Der er en tydelig beskrivelse af sporet, hvad man kan opleve og forvente og har man travlt kan man springe direkte til en opsummering hvor highlights fra anmeldelsen præsenteres.

Der er en rivende udvikling i MTB spor i Danmark og det er en kæmpe opgave at tracke alle spor og anmelde dem, men begge sider gør det på bedste vis og kan give inspiration til hvor din næste tur på cyklen skal foregå. Husk at støtte sporbyggerne hvis du vil have mere lækkert sporarbejde i Danmark.


Udgivet

i

af