Vinterferien 2018 – over and out

Sikke en skøn vinterferie. Der er blevet tid til det hele, hygge med familien og hygge på cyklen – så nu er alle energidepoter igen på max og jeg er klar til hverdagen melder sin ankomst kl 07.00 i morgen på jobbet.

Inden vinterferien sådan rigtigt startede nåede jeg lige en lokal tur på 24,6 km i Skoven ved Langå – Houlbjerg – Laurbjerg – Langå. Skønt roligt vejr i den frosne skov.

Herefter var det tid til at besøge mine forældre i Svendborg sammen med ungerne. Jeg har kun mulighed for at have min Merida hardtail med på taget da konstruktionen på tagbøjlen gør at der ikke er plads til at spænde den på min fully pga bagfjedringen. I Svendborg fik jeg kørt en tur på 27,5 km hvor jeg fik prøvet det røde og blå spor på Svendborg MTB bane i Hallingskov og retur igennem Rottefælden. Turen endte desværre med en punktering på baghjulet godt 3 km fra mål, men sådan er det jo en gang imellem.

Dagen efter var der igen mulighed for at komme afsted på cyklen, denne gang i noget af et vinter vejr. God kraftig blæst fra syd/vest og sne, så turen på 21 km blev på vej og sti. Bestemt ikke nogen rekord tider, men hyggeligt at være ude i rigtigt vinter vejr.

Dagen efter det kraftige snevejr og vind, var al dramatikken væk og tilbage stod et landskab i 5 grader plus hvor alt var smattet og sporet tungt. Jeg havde bedre tid i dag så det blev til en tur på 40,9 km. Turen gik igen til det blå spor i Hallingskov herefter på rundtur i det smukke sydfynske landskab. Jeg tog en del af kilometerne på landevej for at kunne gense steder fra min barndom, var forbi Holmdrup mose hvor jeg fiske med min barndoms ven, forbi det sted hvor jeg boede som barn, min gamle folkeskole og så ellers hjem med trætte ben.

Herefter var der et par dages pause fra cyklen inden jeg fredag formiddag kunne nå en kort tur hjemme i Langå. Her mødtes jeg med tre andre der skulle guides igennem Rådal skov på deres vej til Ulstrup MTB Bane. Vejret var fint, lidt småregn, men stadig sne på jorden og frosset spor. Det blev kun til 13,5 km inden det atter var tid til at komme hjem.

Den sidste tur i min vinterferie var en solo XC tur på 29,6 km i helt stille vejr i de lokale skove nær Langå. Skøn afslutning på en skøn vinterferie.

Sådan gik min vinterferie 2018 – masser af skønne ture på cyklen, både lokalt og i Svendborg. Det blev til ialt 162 km på cyklen, 1773 højdemeter og 11 timer og 49 minutters oplevelse. Tak til jer der kørte med mig og til de gode sporbyggere i Svendborg.