Hvis man vil nyde, må man yde

At køre på Mountainbike er (langt de fleste steder) gratis i Danmark. Der findes enkelte betalings spor i privatejede skove, blandt andet det fede MTB spor “Skovhuggeren” på Sydfyn, men ellers er der fri leg. Men selvom det er gratis at komme ud og køre i de danske skove er der med garanti mange der har lagt både tid og penge i sporene for at vi alle kan have det sjov på sporene. Så derfor gør jeg altid det at jeg sender et symbolsk beløb til de lokale sporbyggere når jeg besøger sporene. Mange gange står der skilte hvor sporbyggernes MobilePay numre står eller lign. så man kan støtte dem økonomisk så der bliver dækker udgifter til materialer og værktøj. En anden og meget bedre måde at støtte sporbyggerne på er ved at deltage i “spordage” hvor man mødes og giver et nap med når der skal vedligeholdes eller bygges ny udfordringer på sporet. Rigtigt mange spor har deres egen Facebook side hvor de skriver hvornår der afholdes spordage.

Jeg finder også en del inspiration til min sport eller hvordan jeg vedligeholder cyklen på youtube. Der findes et utal af enkelt personer eller grupper der ligger videoer op med alt fra anmeldelser af spor til “how-to” videoer. Mange af disse folk gør det ganske gratis, mens enkelte lever af det via reklame indtægter og sponsorer. Jeg prøver også her at støtte nogle af dem jeg får mest inspiration fra ved at sende et symbolsk beløb til dem hvis det er muligt. For nyligt havde en af dem jeg følger meget på youtube en “live” feed på Youtube hvor man kunne stille spørgsmål og støtte ham, så der kom et lille bidrag herfra også.

Jeg kan i samme forbindelse anbefale (hvis du savner lidt MTB inspiration) at du besøger følgende relaterede kanaler på youtube:

BKXC

The Singletrack Sampler

Seth’s Bike Hacks

Skills With Phil

Nate Hills

GMBN Tech

Global Mountain Bike Network

Eller på web:

https://onetrackmind.dk/

Så husk at, hvis du vil nyde, må du også yde dit bidrag på den ene eller anden måde, så vores sport kan blive ved med at udvikle sig og du kan få ny inspiration


Udgivet

i

af