Pendler regnskab

Jeg har nu haft min pendler cykel i over 2 måneder og det må være tid til at gøre status i forhold til prisen, glæden, kalorier, sparet og tjent m.m. Jeg har valgt at se på juni måned som den periode jeg analyserer. Perioden er helt sikkert ikke repræsentativ for hele året, da juni 2018 har været usædvanlig varm og perfekt til cykelvejr.

Vi ejer en Peugeot 207 SW 1.6 HDI ACTIVE 92HK fra 2011 som jeg normalt bruger til at køre på arbejde i, altså når jeg ikke cykler. I bil er min pendler vej 39,3 km, mens jeg på cykel kan nøjes med 33,4 km da jeg kører af de mindre veje. I bil tager turen på job 39 minutter, mens jeg bruger ca. 75 min hvis jeg cykler på job.

Økonomi

I data afsnitter herunder fremgår det, at det bestemt ikke er en økonomisk fordel at pendle, men jeg har valgt at afdrage min cykel over 10 måneder med 1000 kr på måned. Jeg forventer naturligvis at cyklen holder mere end de 10 måneder, og mere realistisk kunne jeg nok have del afdraget ud over f.eks. 20 måneder á 500 kr.

Jeg betaler for min parkering på AUH, det er en brutto-løns ordning der løbende kører året rundt. Det ville have været optimalt hvis jeg kunne til/framelde brugen af denne alt efter hvor meget jeg parkere men det er ikke umiddelbart muligt. Så selv på dage hvor jeg pendler, betaler jeg for en parkeringsplads. Jeg sparer derfor ikke denne afgift ved at pendle.

Vores bil kører ca 20 km på en liter diesel. Så pr. tur koster det ca. 18 kr i diesel. Jeg har ikke medregnet slid på bilen eller alle de andre omkostninger der er ved at eje en bil.

Træning

Det blev til ialt 352 km på cyklen, en del af de gange jeg har pendlet har jeg ikke kørt den direkte vejr på cyklen, men taget små skønne afstikkere i skoven og dermed er der kommet flere km i benene pr. pendler tur end den lige vej.

Og med flere km kommer også flere forbrændte kcal, det blev til 11.264 over måneden. Det svarer til at jeg kunne spise 37 Cheesburgers fra McDonalds uden at tage på i vægt, desværre lader til at vægten står stille, så jeg må have indtaget en større mængde mad end jeg plejer ! Så ingen ændringer på vægten desværre, med med lidt rygrad og sundere madvaner burde det jo være muligt at smide et kg eller to ved at pendle.

Glæden ved at pendle, hvordan kan den måles ? Det kan den ikke… men det er en skøn fornemmelse at køre på cyklen i de tidlige morgentimer, inden folk står op for her møder jeg en masse dyr, hjorte, hare, rovfugle, ræve og grævling mens eftermiddags ture byder på solbadende sno og hugorm, og den sene aften tur til arbejdet møder jeg ofte ugler og masser af hjorte der står og græsser. Og så er det bare skønt at få motion og et frisk pust før og efter arbejde. Og det kan klar anbefales… tag cyklen, du vil ikke fortryde det !

Data

 • Antal kørte pendler km 363
 • Antal minutter på cyklen 833
 • Forbrændte kcal 11.264
 • Antal pendler ture sparet i bil/tog 10
 • Antal gram Co2 sparet 43.230 (110 g/km blandet kørsel)
 • Ca. L diesel sparet 19,65
 • Sparet kr. på diesel 180,80 kr (9,20 kr / L)
 • Antal punkteringer 2
 • Pris for punkteringer incl. slanger og Co2 pratroner 86 kr
 • Afdrag på cyklen 1000 kr pr. md. i 10 måneder.
 • Parkerings afgift AUH 240 kr pr. måned.

 


Udgivet

i

af