Poulstrup og 1 time på 24 timers ruten i Rold

Jeg nyder at komme rundt i landet og prøve nye spor af og denne torsdag var det tid til et smut til det Nordjyske. Dagens første spor var ved Aalborg, nærmere betegnet Poulstrup Sø. Sporet er ikke specielt langt, til gengæld er det ret kuperet. Normalt er jeg ikke fan af alt for kuperede ruter fordi jeg skal slæbe forholdsvist mange kilo op ad bakkerne da vægten viser lidt for meget. Jeg plejer dog at sige “bakker bygger ben” og så handler det om at huske på at for hvert højdemeter det går op, går det også ned igen.

Poulstrup Sø er et flot naturområde med mange søer, moser, overdrev, skov og krat. Områdets store naturvariation blev udnyttet af tyskerne under 2. verdenskrig som brugte det til øvelsesterræn for deres mange kampvogne. Efter krigen købte Aalborg Kommune området og derefter blev området hurtig populært.

Min tur rund på sporet var ganske langsom, jeg havde forholdsvist tunge ben efter gårsdagens lokale tur med flere spurter indlagt. Så for mig handlede det mere om at opleve landskabet og naturen end om at køre stærkt. Herunder er et par billeder fra dagens tur til Poulstrup Sø.

Mit næste stop på turen var i Rold Skov. Jeg har besøgt området flere gange, bla. så nyligt som i sidste uge, men alle gange har jeg kørt “den blå rute” som er den lange tur i Rold Skov på 24 km. I dag ville jeg så prøve 24timers ruten som er 14 km og noget mere teknisk krævende end den blå rute. Hver gang, ja det er vel nærmest tradition, jeg besøger Rold Skov ender det med at jeg kører forkert i forhold til sporet – og i dag var ingen undtagelse. Et par gange måtte jeg lidt tilbage og se pilen på træerne.

Jeg har aldrig kørt 24timers ruten, men den er, efter min mening, meget sjovere at køre end den store rute. Man skal dog have en vis kærlighed for rødder da sporet er præget af disse mange steder. Sporet var i helt perfekt stand efter det har små regnet i de seneste uger. Til gengæld var mine ben noget trætte, så rekorder blev det vist ikke til i dag.

Næste gang du er i Rold Skov, så vil jeg klar anbefale at du kører 24timers ruten frem for den blå rute – altså hvis du vil have mere singletrack og mindre udsigt. Du kan se et par billeder fra dagens tur herunder.