Nytårsforsæt 2019 – kom jeg i mål ?

I 2019 var det første af mine nytårsforsæt at smide 10 kg på vægten. Et ambitiøst med bestem opnåeligt forsæt. I de første måneder af året gik det egentligt meget godt og kiloene forsvandt stille og roligt, hen mod April måned var jeg godt 4 kg ned og altså godt med i forløbet. Men så var det som om det hele gik lidt galt, hvad der præcist gjorde at jeg ikke holdt stand ved jeg ikke. Måske var det bare tanken om jeg havde god til endnu til at nå mit mål og jeg derfor godt liiiige kunne tage en småkage mere. Månederne gik og vægttabet kom ikke i gang igen. Her efter vi har passeret nytår må jeg erkende at vægten ikke har flyttet sig overhovedet. De tabte kilo først på året blev indhentet igen med julemaden i December og vægten står mere eller mindre præcis hvor den gjorde for et år siden. Det er naturligvis træls, så jeg beholder mit nytårsforsæt fra 2019 i 2020 – vægttabet skal nås i år ! Jeg har taget kontakt til en kostvejleder og vil lægge mere fokus på de indtagne kalorier i året, da jeg ved at jeg holder en ok forbrænding af kcal af kalorier pga cykeltræningen.

Mit 2. nytårsforsæt var at forbrænde 250.000 kcal på et år. Et mål jeg ved at jeg ville nå hvis jeg holdt nåede at cykle omkring 4500 km på et år. Jeg brugte Endomondo til at få vist antallet af forbrændte kcal pr. år. Tidligere på året opsagde jeg mit abonnement hos Endomondo da jeg fik en ny cykelcomputere som ikke automatisk synkroniserede til Endomondo, men kun til Strava. Endomondo har længe været en side jeg ikke har brugt så meget, så da cykelcomputeren heller ikke ville sende data til Endomondo opsagde jeg simpelthen aftalen og lukkede min profil. Jeg har desværre ikke fundet en funktion hos Strava der kan vise mig min samlede forbrænding af kcal pr. år så jeg ved ikke om jeg nåede målet. Jeg føler mig dog ret overbevist om at jeg nåede målet, men ved det desværre ikke. Der vil af samme grund ikke være noget kcal forbrændings nytårsforsæt for 2020.

Det 3. nytårsforsæt for 2019 var at køre 5000 km på cykel. I de første måneder af 2019 lagde jeg godt ud da jeg skulle træne til min Malaga tur. Da jeg returnerede fra varmen til det kolde Danmark var min motivation lidt mindre og det gik lidt langsommere med at få km ind på kontoen. Hen over sommeren gik det langt bedre og jeg lå lang tid foran på antallet af kørte km. I oktober og november var det virkeligt vådt i Danmark, masser af regn, og er der noget jeg ikke er god til så er det regn. Det blev til langt færre km end ventet og mit forspring på km kontoen blev gradvist reduceret. Det gjorde at jeg i December måtte hente lidt ekstra km. Jeg måtte pendle et par ture midt om natten efter arbejde for at komme i mål og det var først dagen før nytår at de sidste km blev kørt for at nå målet. Jeg nåede 5003 km og derfor beholder jeg det mål for næste år.

Et lidt skørt mål at sætte. At kunne gennemføre mindst en løbetur på 10 km. Jeg har tidligere løbet en del så ved at det er en distance der kan nåes inden for en overskuelig tidsperiode. Og jeg havde heller ikke løbet ret mange gange for jeg nåede målet. Jeg havde nået at løbe nogle gange på 3-5 km og gradvist øget distancen. Men så en aften så var benene bare gode og den ene km tog den næste og så kunne jeg lige så godt fortsætte. Jeg fik løbet mine 10 km og så blev løbeskoene ellers lagt på hylden resten af året. Det var selvfølgeligt fint at kunne opnå mit mål, men det var også lidt hurtigt overstået, så jeg tror jeg skal lave mit løbe mål om for 2020 og sigte mod at løbe en tur pr uge. Ikke noget om længe, bare en løbe tur. Det vil sikkert også gavne på vægten.

Mit sidste nytårsforsæt for 2019 var at lave mere af det sjove. Og jeg må sige at 2019 i den grad har budt på et væld af skønne oplevelser på cyklen. Jeg har været på en fantastisk tur til Malaga med Martin Nørris. Deltaget i MTB festivalen i Søhøjlandet hvor jeg bla. fik set Danny MacAskill og deltaget i en masse workshops. Jeg har også været på Aalborg Trail Adventure hvor jeg blev inviteret med af singletracker.dk for MTBX. Så var der selvfølgeligt også Randers Street Challenge sammen med hele holdet fra MTBX. Og ja.. alle de andre skønne oplevelser ! 2019 du var god, 2020 hvad kan du… jeg holder naturligvis dette nytårsforsæt for det næste år også !


Udgivet

i

af