100 km

Det blev sørme en lang dag på cyklen… 5 timer og 100 km i benene ! Det er første gang jeg har prøvet at cykle så langt og når man tager i betragtning at formen ikke er særligt god, så må det siges at være en noget hård dag.

Vejret var ikke lige frem det bedste cykelvejr, regn og blæst, men når nu jeg havde sat mig for at prøve kræfter med en tur på 100 km så måtte vejret være som det nu engang er.

Det hele startede som en skør tanke på vej hjem i bilen fra min tur til Kongshøj MTB spor. Tanken om at prøve at køre 100 km på mountainbiken fyldte mere og mere og lige inden sengetid stod det klart, det måtte prøves.

De første 20 km gik nemt, men så røg jeg op i modvind og kraftig regn og det tog hårdt på kræfterne. Efter yderligere 10 km ændrede jeg kursen ind i land igen og fik dermed sidevind. Regnen var der konstant og langsomt men sikkert trængte den igennem min windbreaker og bukser. Jeg fik også en lille fejl navigering og endte med at køre et par km på en godt mudret vej ned til en gård inden jeg atter fandt tilbage på ruten.

Da jeg rundende 75 km tog jeg en kort pause, det havde jeg gjort ca en gang i timen siden start. Men ved pausen ved 75 km var mine ben bare kolde og færdige. Begge ben fik smertefulde kramper mens jeg forgæves forsøgte at få dem til at falde til ro. Efter et par minutter var der ikke andet at gøre end at komme på cyklen igen og bide kampene i sig. Og heldigvis foretog kramper sig da jeg atter fik bevægelse i benene. De sidste 10 km var en sej kamp, jeg var allerede kommet tilbage til Langå og måtte ud på regnfulde ekstra ture i nær-området. Mine ben var tunge og kramperne lurede hver gang jeg ikke bevægede mine ben.

101,5 km blev det til og en god erfaring rigere og ikke mindst et impulsivt mål vinget af. Hatten af for landevejs rytterne som kører de distancer flere gange om ugen.

Strava udregnede min “suffer score” til 239, det er den højeste score jeg har opnået. Tallet bliver udregnet ud fra trænings intensiteten, længden og tiden.

Opnåede også en Grand Fondo badge i Strava da jeg klarede 100 km.


Udgivet

i

af