Midtjysk Mandag

Det er Mandag, ungerne er tager på sommerferie med deres bedsteforældre, min hustru er på arbejde og jeg skal først møde kl 19 til 12 timers nattevagt på Intensiv Afdelingen – what to do ? Jo, cyklen skal naturligvis luftes og da tiden er til det, hvorfor så ikke gøre det på 4 forskellige spor i det midtjyske. Jeg fandt sporene på Rideon.dk som jeg tidligere har skrevet om på min blog. Udvalget er stort, men jeg valgte at koncentrere mig om spor jeg ville kunne nå at køre til på en time i bil. Så jeg valgte Sjørup PlantageVandværkssporetBilstrupsporet og Skånsø MTB track.

Sjørup Plantage

Dagens første stop var Sjørup Plantage. Sporet er 8,4 km men kan forlænges op til 10 km hvis man ønsker dette. Solen var fremme og der var godt gang i vinden, heldigvis var der læ i skoven. På ruten er der mulighed for små afstikkere som er lidt mere tekniske end det oprindelige spor, og det er godt for der var ikke mange udfordringer på sporet. For det meste går det “lige ud” af små stier som jeg ikke vil kalde rigtige single tracks, men mere skovstier. Jeg kørte ruten i roligt tempo for der skulle jo være lidt mere gas i benene til de følgende ture, alligevel fik jeg en “3rd overall on Sjørup 8 km incl Ulven” segmentet på Strava. Lidt mere gas næste gang, så burde det være muligt at presse en KOM ?

 

Vandværkssporet

Næste stop på dagens tur var Vandværkssporet. Jeg har tidligere besøgt Vandværkssporet hvor det kostede mig en ny Garmin cykelcomputer pga et lille styrt, det kan du læse om her. I dag var der ingen styrt, kun smil over hele hovedet og sjov på sporet. Sporet byder på masser af sjove og udfordrende features, lækre berms, drop, rockgarden og et område med lækkert flow. Da jeg havde kørt 5oo meter ind på sporet mødte jeg en lokal trailbuilder, og dem kan man ikke takke nok ! Så jeg stoppede og snakkede lidt og sagde tak for deres store arbejde med det lækre spor. Jeg elsker at give den gas på sporet, men jeg har aldrig mere travlt end at jeg har tid til at stoppe og snakke lidt. Det er ikke sidste gang jeg besøger Vandværkssporet i Skive.

Bilstrupsporet

Dagens 3. stop ligger kun få km fra Vandværkssporet, så mine forventninger var lidt høje til kvaliteten af sporet – men ak, jeg blev slemt skuffet. Bilstrupsporet er et spor som består af kørsel mellem træ-rækkerne afbrudt af et berm og så op mellem trærækkerne igen – ingen features overhovedet. Sporet var heller ikke vedligeholdt i samme grad som Vandværkssporet og enkelte steder lå der fællede træer på tværs af sporet og træerne lignede bestemt ikke nogle der lige var blevet fællet. Så efter en kort tur på sporet skyndte jeg mig videre mod dagens sidste stop.

Skånsø MTB track

Dagens 4. og sidste stop blev på Skånsø MTB track. Jeg havde på Rideon set at sporet skulle være mere udfordrende end Bilstrupsporet og det skal jeg da lige love for var rigtigt – sikke et skønt spor. Fra start til slut er sporet vedligeholdt og der er masser af lækre features til at udfordre selv de mere erfarne MTB ryttere. Der er gode højdemeter at hente på turen, specielt hvis man tager de små afstikkere med fra hovedesporet. Der var ingen tvivl om at det er dagens lækreste spor, også selv om sporet var lidt sandet nogle steder efter den lange tørke periode i denne sommer. Det er bestemt ikke sidste gang jeg besøger dette spor og både dette og Vandværkssporet kan varmt anbefales. Desværre glemte jeg at starte min GPS igen efter en kort pause så jeg fik ikke tracket hele sporet, men hvad gør det… når bare hele turen er kørt på cyklen.